SoNoRo Musikland,
a IV-a ediție, 2022

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie, în câteva dintre cele mai frumoase sate și orașe din Transilvania: Brașov, Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Sighișoara, Viscri și Prod.

Dacă prima ediție SoNoRo Musikland s-a concentrat doar în zona bisericilor fortificate săsești, cea de-a doua ediție s-a extins și a inclus și concerte de tip de jamsession în case care au intrat în circuitul turistic din zonă – Meșendorf Gasthaus, Viscri 125 și Cross Country Farm din Prod. Acestea onorează moștenirea saxonă a vechilor case țărănești prin elemente de arhitectură integrate armonios în structura modernă a noilor spații.

Bine v-am regăsit la o nouă ediție a festivalului nostru, care crește precum Făt-Frumos din poveste! Nici nu ar putea fi altfel, căci zona Transilvaniei, cu un istoric impresionant și de o frumusețe desăvârșită, ne-a primit cu brațele deschise și este din nou pregătită pentru o ediție plină de muzică, în locuri excepționale, care merită descoperite și incluse pe harta călătoriilor culturale. Vor fi seri lungi de vară, în care e foarte posibil să fim acompaniați de greieri și de lumina strălucitoare a lunii. Prin urmare, vă invit să călătoriți împreună cu noi în Transilvania!

Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland

Anul acesta, SoNoRo Musikland începe cu un concert în Piața Sfântul Ioan din Brașov, un spațiu urban recâștigat de oraș pentru evenimente culturale în aer liber, iar apoi va continua cu locuri noi, incluse pentru prima data în festival, și anume: una dintre cele mai frumoase clădiri din centrul istoric al Brașovului, construită în 1869 de arhitectul Peter Bartesch – palatul din strada Mureșenilor, nr. 27, numit acum HUB 2068; Biserica fortificată din Prejmer, din cadrul Cetății Prejmer, înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO și Conacul Heldsdorf, din satul Hălchiu, un fost hambar metamorfozat în spațiu de evenimente.

De asemenea, Bastionul Țesătorilor, Biserica fortificată din Criț, Biserica fortificată din Meșendorf, Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara, Meșendorf Gasthaus, Pensiunea Viscri 125, Cross Country Farm din Prod și Biserica fortificată din Viscri reprezintă spațiile unde revenim cu bucurie și în care cei 12 muzicieni de renume internațional vor crea momente muzicale unice.

Ni se întâmplă tuturor să ne trezim cu o melodie în minte sau să nu putem adormi decât dacă ascultăm muzică. Cu toții avem piese de suflet sau de tip „earworm”, ori plăceri vinovate pe care le purtăm cu noi ca pe un secret zgomotos. Muzica este parte din viața noastră, și mai mult, parte din identitatea noastră! Ne ajută să trecem peste momente dificile, ne vine în ajutor când avem nevoie de mai mult curaj sau de mai mult calm. Și cum am putea celebra victoriile, bucuriile, momentele de reușită, dacă nu prin muzică? SoNoRo Musikland ne creează un spațiu în care muzica devine și parte din momentele de explorare ale satelor și orașelor din ținutul Transilvaniei.

Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale